A meddőségről

A férfi és női meddőségről általában

A meddőség a női és férfi reprodukciós rendszerek betegsége. Meddőségről akkor beszélünk, hogyha 1 évnyi fogamzásgátlás nélküli, rendszeres Férfi termékenység fokozáspróbálkozás után sem történik meg a teherbeesés. Meddőségről beszélhetünk akkor is, hogyha a terhesség spontán vetéléssel szűnik meg. A meddőséget szerzett vagy velünk született zavarok egyaránt okozhatják.
Hazánkban 2013-ban megközelíthetőelg körülbelül 150 000 párt érintett.

Meddőség leggyakrabban a következők miatt alakulhat ki:

 • Lelki zavarok, szorongás és depresszió,
 • szexuális zavarok és problémák,
 • pajzsmirigy és peteérési zavarok,
 •  az endokrin rendszer szabályozási problémái + spermium és petesejt zavarok,
 • a spermiumok/petesejtek „útjának elzáródása” (lezárt pete –és spermavezetők),
 • ivarszervek fejlődési zavarai,
 • endometriózis, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül van,
 • gyulladások és daganatos fertőzések,
 • káros szenvedélyek (pl.: alkohol, dohányzás),
 • genetika problémák (kromoszómazavarok),
 • immunológiai okok (autoimmunitás, anyagcsere betegségek), krónikus betegségek (kromoszóma rendellenességek, daganatos betegségek)

A csecsemők táplálása
Tej és anyatej. Higénia és táplálkozás.
A tápanyagokról és az étvágyról.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálék kiegészítők mellett, és rendelne.

A meddőség világviszonylatban is jelentős probléma, mégis különböző a megítélése. Egyes kutatók szerint a párok csupán 10-12%-ánál jelentkezik, mások szerint a párkapcsolatok 25%-ában esély van arra, hogy kialakuljon a meddőség.

Általánosan véve azt mondhatjuk, hogy kb. 40-40%-ban egyaránt a férfi és a nő a hibás, a fennmaradó kb. 20%-ban közös a probléma.

Dr. Vereczkey Attila, szülész-nőgyógyász szakorvos is osztja ezt a véleményt: „Az egyértelműen mondható, hogy a meddőségi okok a nemek tekintetében (a férfi illetve női okok) nagyjából egyenlő arányban fordulnak elő... Szakmai publikációk és a WHO adatai alapján elmondható, hogy az esetek ugyanakkora százalékában (40%) beszélhetünk férfi és női meddőségről, a fennmaradó részben (20%) ismeretlen eredetű vagy vegyes a probléma oka.

Az orvosok szerint is érdekes, hogy korábban, sokkal kisebb arányban alakult ki a meddőség. Mindez elsősorban szociális okokra vezethető vissza. A férfiak társadalomban betöltött szerepe régen, még a 20. század elején még jóval dominánsabb volt.
Jószerivel el sem lehetett képzelni, hogy a gyermekvállalás a „férfi miatt” ne következzen be. Kizárólag a nőt tartották a „hibásnak”.
Az orvostudomány is igen csak gyermekcipőben járt, alapos vizsgálatokra sem volt lehetőség.

Modern korunkra a technika és az orvoslás fejlődése lehetővé tette az alapos vizsgálatokat, a pontos diagnózisokat. A megítélés és a hozzáállás is nagyon sokat változott az évtizedek során. Manapság már nem meddő egyénekről, hanem meddő párokról beszélünk.

Végezetül egy figyelemreméltó adat: 2009-ben a meddőségből a második helyen állt azoknak az egészségügyi okok listáján, amelyek váláshoz vezethetnek!

Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálék kiegészítők mellett, és rendelne.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Az Ovant mellé hölgyeknek: Zafír Barátcserje kapszula: Meddőség, PMS és Változókor esetén, ajánlott a Barátcserje.

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.